Андалусийците, които загубиха от "Ейбар" през уикенда, ще играят за трофея срещу победителя от срещата между "Валенсия" и "Барселона", като каталунците имат предимство от един чист гол преди първия съдийски сигнал.
 
Аржентинският халф Хоакин Кореа вкара първия гол за "Севиля", след като стигна до загубена в наказателното поле топка в 15-та минута и я вкара в опразнената врата на гостите. 
 


Старши треньорът Винченцо Монтела заложи на карта работата и най-вече репутацията си, залагайки на голяма част от резервите си след тежката загуба с 1:5 срещу "Ейбар" в събота, но този риск се отплати. 
 
Домакините доминираха изцяло в срещата, а Франко Васкес оформи крайното 2:0 с шут от малък ъгъл само минута преди края на редовното време.

Това ще е общо 17-и финал за петкратният шампион в Лига Европа за последните 12 години. Четири от тях са в турнира за Купата на Краля, където андалусийци са шампиони пет пъти.
 
"Знаем как да се изправим, когато паднем. Имаме силен колектив и именно заради това сме на финал. Надявам се това да ни повлияе положително за останалите мачове през сезона", каза Монтела.