Трофеят ще пристигне в София, което ще е първото посещение на малката златна мечта на всеки футболист на планетата у нас. Преди Мондиал 2018 в Русия купата тръгва на обиколка, като този път и България е сред страните, избрани за маршрута.

Съмишленик на FIFA за тура на трофея е Coca- Cola. Купата ще е у нас за един ден, като ще бъде достъпна за всеки запалянко напълно безплатно от 14 до 22 часа в Sofia Event Center, Paradise Center.

Билети за събитието ще бъдат раздавани на най-запалените футболни почитатели на входа на Sofia Event Center, като те ще осигуряват достъп за конкретни часови слотове. Късметлиите, взели навреме своя пропуск, ще могат и да се снимат с купата.

Трофеят е в този си вид от 1974 г., когато замени старата "златна богиня Нике", връчвана на отбора-шампион на планетата, от 1930-а до 1970 г. Изработена е от масивно 18-каратово злато, а основата й е изградена от малахит. Тя тежи 6 кг и 142 г и е висока 36,8 см.

Това е четвъртият път, в който Coca-Cola и FIFA си партнират, за да покажат трофея по света. България е сред държавите, които ще бъдат негов домакин за първи път.

Постоянният дом на трофея е Музеят на футбола на FIFA в Цюрих, но за обиколката той тръгва на пътешествие със самолет из цялата планета.