1
Купата на световния шампион по футбол ще дойде в България на 14 февруари.

Трофеят ще пристигне в София, което ще е първото посещение на малката златна мечта на всеки футболист на планетата у нас. Преди Мондиал 2018 в Русия купата тръгва на обиколка, като този път и България е сред страните, избрани за маршрута.

Съмишленик на FIFA за тура на трофея е Coca- Cola. Купата ще е у нас за един ден, като ще бъде достъпна за всеки запалянко напълно безплатно от 14 до 22 часа в Sofia Event Center, Paradise Center.

Билети за събитието ще бъдат раздавани на най-запалените футболни почитатели на входа на Sofia Event Center, като те ще осигуряват достъп за конкретни часови слотове. Късметлиите, взели навреме своя пропуск, ще могат и да се снимат с купата.

Трофеят е в този си вид от 1974 г., когато замени старата "златна богиня Нике", връчвана на отбора-шампион на планетата, от 1930-а до 1970 г. Изработена е от масивно 18-каратово злато, а основата й е изградена от малахит. Тя тежи 6 кг и 142 г и е висока 36,8 см.

Това е четвъртият път, в който Coca-Cola и FIFA си партнират, за да покажат трофея по света. България е сред държавите, които ще бъдат негов домакин за първи път.

Постоянният дом на трофея е Музеят на футбола на FIFA в Цюрих, но за обиколката той тръгва на пътешествие със самолет из цялата планета.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”