Бишият вече ръководен кадър при "сините" обясни причините за изненадващото си решение пред "Дарик", като загатна за доста неясни неща в клуба и стратегията му. Ето избрано от интересното изказване на Букарев:

"Хората имат нужда да знаят защо се стигна до това решение. Сензационни новини и шокиращи разкрития няма да направя, защото искам да запазя авторитета на "Левски". Нищо скандално няма да чуете от мен, в нито един момент няма да плюя по клуба.

В моята работа се бъркат много хора, не знам какви са ми правата. Предпочетох да не тежа на "Левски", защото от мен няма полза на тази работа. Аз разбирам нещата така - следва се моята визия и аз нося отговорност за това нещо. Аз обаче не мога да нося отговорност за решенията на Делио Роси, Спас Русев, Красимир Иванов.

"Левски" се управлява еднолично и никой не знае истината докрай. Никой не знае колко ни е бюджетът, какво планираме като стратегия. Просто лъскаме една ябълка, но не се знае гнила ли е. Не искам да нападам никого, благодаря за дадените възможности.

"Левски" представлява милиони и е еталон за мъжество. Не искам да съм част от политика, която жонглира с хора и личности. Безсмислено е да има такъв пост, ако човекът е кукла на конци. Уверенията пред всички нас и пред синьото общество са, че проектът е дългосрочен, но кое ни дава гаранция, че е така?!

Не мога да ръководя хора, които идват с нежелание на работа. Говоря за кадрите, за всеки един служител. Това са чисто човешки проблеми, които от първия ден искам да разреша, но не мога или явно нямам капацитет да го направя. Аз не мога да ръководя и да създам екип от хора, които не са отдадени на "Левски".

Предполагам, че Спас Русев и Красимир Иванов са изненадани, че си тръгнах. Че оставих сладката работа, със заплатката. Аз можех да стоя още, да си взимам едни пари и да се разнасям като директор наляво и надясно."