В двубой от втория кръг водачът в основната схема се наложи с 2:1 сета (4:6, 6:2, 6:3) над словака Мартин Клижан, като срещата продължи малко над два часа.
 
Вавринка влезе лошо в мача, който бе първи за него след отпадането му във втория кръг на Откритото първенство на Австралия и това позволи на Клижан да спечели откриващия сет. 
 
Решителен се оказа седмия гейм, в който словакът направи пробив на 0.
 
В третия гейм на втория сет, при 1:1 гейма, Клижан получи точка за пробив, но тя бе отразена от Вавринка. Това се оказа повратен момент в мача, тъй като след него швейцарецът заигра много по-добре, докато грешките в играта на Клижан зачестиха.
 
Вавринка реализира първия си пробив в мача в четвъртия гейм на втория сет, а в осмия направи още един, за да затвори сета.
 
В третия сет Вавринка отново реализира ранен пробив и след 6:3 гейма спечели мач.
 
В четвъртфиналите, които са в петък, Вавринка ще играе в първия мач от вечерната сесия срещу сърбина Виктор Троицки, който по-рано днес победи Денис Истомин. 
 
"Арена Армеец" отбеляза рекордна посещаемост на турнира по време на мача на Вавринка и публиката в по-голяма степен бе на негова страна.
 
Не липсваха обаче и привърженици на Клижан.
 
"Много бе приятно, имах голяма подкрепа и искам да благодаря на всички, които дойдоха. Това беше труден мач, тъй като той имаше няколко мача и познаваше по-добре корта. Исках да се концентрирам върху играта си, да бъда агресивен и това се получи.
 
Утре ме очаква тежък мач срещу Троицки, знам, че той се радва на голяма подкрепа тук, така че ще се опитам да си почина и да се приготвя добре за утрешната среща", каза Вавринка след срещата. 

Другите резултати от днес на сингъл:
 
Максимилиан Мартерер (Германия) - Жоао Соуса (Португалия) 2:0 (7:5, 7:6)
 
Андреас Сепи (Италия) - Жил Мюлер (Люксембург) 1:2 (6:4, 6:7, 6:7)
 
Мариус Копил (Румъния) - Блаз Кавчич (Босна и Херцеговина) 2:0 (6:2, 6:2)
 
Денис Истомин (Узбекистан) - Виктор Троицки (Сърбия) 1:2 (6:7, 6:1, 6:7)
 
Маркос Багдатис (Кипър) - Адриан Манарино (Франция) 2:1 (6:7, 6:3, 6:1)