1
Националният отбор на България по тенис за хора в колички се включи в шоуто DIEMA XTRA Sofia Open в „Арена Армеец“.
 
Националите показаха силата на човешкия дух. 
 
Социалният проект на Българската федерация по тенис провокира хората в неравностойно положение да открият друг свят, в който има и радост, и предизвикателства.
 
17 души от София, Пловдив, Варна, Троян и Благоевград са активните състезатели, които изцяло са подкрепени от Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта.
 
Стремежът на инициативата е да се намерят повече пътища за признаване, социализиране и приемане на хората с физически увреждания и интелектуални затруднения.
 
Всяка година се организират подготвителни лагери за хора в инвалидни колички в София, Пловдив, Благоевград и Варна. Най-добрите състезатели са подкрепяни за участия в международни турнири.
 
По проекта се осигури възможност за участие в занимания по тенис на хора с увреждания, водени от професионално подготвени спортни специалисти, както и ползване на спортна база и специализирани спортни уреди и пособия за практикуване на тенис за хора с увреждания.
 
Специален турнир за тенис в колички бе организиран и като част от Европейската седмица на спорта.
 Сподели

ЛАЙФ Мегз: Малките импланти подхождат на тялото ми
Съвсем наското Миглена Каканашева претърпя операция за увеличаване на бюста. Тя разказа за преживяването в предаването "На кафе".
Яна и Башар посрещнаха 500 гости Василена: С Антон Хекимян вече не сме заедно