Швейцарецът сериозно вдигна нивото си в сравнение с двубоя срещу Мартин Клижан и триумфира с 2:0 сета (6:1, 7:6). Това беше девета поредна победа за Вавринка срещу Троицки.
 
Първият сет бе взет лесно от трикратния шампион в Големия шлем, но Троицки се вдигна за втория и стигна до тайбрек. В него обаче Вавринка взе седем поредни точки и се класира за полуфинал.
 
Там ще играе срещу победителя от двубоя между Мирза Башич и Максимилиан Мартерер.
 
Троицки започна първото си подаване с ас, но след това направи две двойни грешки и подари гейма на своя съперник за 0:2.
 
Сърбинът бе много скован от самото начало и форхендите му излизаха в аут. Вавринка се възползва и направи няколко хубави уинъра за 4:0.
 
Швейцарецът трудно взе подаването си в петия гейм, но направи едно успешно обжалване след ас, което му даде победната точка - 5:0.
 
Троицки взе гейм за самочувствие, в който наниза два аса. Съперникът му обаче завърши с гейм на нула и взе откриващия сет за 23 минути.
 
Вторият гейм започна позитивно за сърбина, който взе подаването си на нула. При 1:2 и свой сервис, Вавринка пропиля аванс от 40:0, но възходът в играта на Троицки не стигна за пробив.
 
В седмия гейм шестият в схемата показа голям характер и спаси три точки за пробив, за да поведе с 4:3.
 
При сервис на Вавринка, Троицки изоставаше с 0:40, но се върна в гейма и го взе след много драма и изключително разиграване. Така постигна първия си пробив в мача - 5:3.
 
Всичко обаче бе напразно, тъй като Стан веднага върна пробива след гейм, който бе завършен с изключителен бекхенд с гръб към мрежата.
 
Двамата се бориха до последно и логично се стигна до тайбрек във втория сет.
 
В него Троицки направи два ранни мини пробива след излизане на мрежата и грешка на съперника от форхенд. Вавринка обаче ги върна моментално и нещо повече - направи седем поредни точки, за да затвори мача. 
 
Показа класа и остава фаворит за титлата на българска земя.