Без да блести особено, италианският шампион успя да запише десета поредна победа във всички турнири и 16-и мач без поражение. Последната загуба на "бианконерите" датира от 19 ноември, когато отстъпиха с 2:3 на "Сампдория".
 
"Ювентус" владееше значително по-малко топката от своя съперник, но показа изключителна ефективност, вкарвайки два от трите си удара в мача.
 
Срещата бе №500 за първенство с екипа на "Юве" за 40-годишния Джанлуиджи Буфон, който играе вече 17 сезона за клуба от Торино.
 
Най-интересното положение през първата част дойде в 18-та минута.
 
Главният съдия отсъди дузпа в полза на "Фиорентина" за игра с ръка на Джорджио Киелини. След около петминутна консултация с видео асистент реферите, Марко Гуида отмени решението си.
 
В 55-та минута "Юве" стигна до отлична възможност от пряк свободен удар.
 
С изпълнението се нагърби юношата на "Фиорентина" - Федерико Бернардески, който премина в "Ювентус" през лятото за сумата от 40 милиона евро.
 
23-годишният нападател успя да открие резултата с перфектно изпълнение, наказвайки бившия си клуб.
 
"Фиорентина" потърси изравняването, но няколко добри намеси на Буфон запазиха преднината на гостите.
 
Така се стигна до 86-та минута, когато Гонсало Игуаин бе изведен очи в очи с вратаря и не сгреши, носейки успеха на тима си.
 
С победата "Ювентус" събра актив от 62 точки и се изкачи на първото място поне до утре, когато вторият "Наполи", който е с 60 пункта ще изиграе двубоя си срещу третия "Лацио".