Неаполитанците имат 63 точки, отново с 1 пред "Ювентус", който в петък си тръгна с 2:0 над "Фиорентина".

"Лацио" излезе напред в резултата още в 3-ата минута, когато Стефан де Фрай изпрати топката в мрежата след подаване на Чиро Имобиле.

Голмайсторът на лациалите получи топката на дясното крило, но се обърна и я изпрати остра с левия. Там през двама играчи Де Фрай леко я отклони, колкото да заблуди вратаря на домакините.
 

Две минути преди края на първото полувреме Хосе Кайехон изравни. Гостите загубиха топката при изнасяне, тя попадна в Дрийс Мертенс, който подаде на дясно.

Оттам Жоржиньо я извади успоредно на голлинията, двама бранители и вратаря Томас Стракоша не успяха да се намесят и от един метър Кайехон изравни.
 
Обратът настъпи в началото на второто полувреме, като пробив и аналогично центриране като при първото попадение, принуди Уолъс да си вкара автогол. Този път центрирането беше на Кайехон.

Лошият късмет за младия албански вратар не спираше и две минути по-късно удар на Марио Руи се отклони в крака на резервата на "Наполи" Зиелински и спря в мрежата.
 
Крайното 4:1 оформи Мертенс, който елегантно завърши подаване на Зиелински. Но алБанският вратар на гостите спаси нов гол във вратата си само три минути след това, когато Лоренцо Инсине изстреля мощен удар до дясната греда, но Стракоша се справи.