1
Легендата на "Рома" и италианския футбол - Франческо Тоти, взе участие в провелия се в Москва турнир за ветерани - "Купата на легендите".
 
Световният шампион от Мондиал 2006 отдели няколко минути за колегите от „Код Спорт“. Ето каво сподели той:
 
- Сеньор Тоти, защо Италия не успя да се класира за световното първенство?
 
- Трябва да призная, че това е една голяма загуба. Такива моменти трудно се преживяват. Не успяхме да съберем силен и сплотен отбор и трагедията се случи. 
 
- Вашият най-голям успех е това, че станахте световен шампион през 2006 година. Какво е усещането?
 
- Невероятно и неописуемо, дори и днес. Още повече, че почти никой тогава не очакваше този удар от нас. И да, и това прави днес отсъствието на Италия от това световно още по-голяма. 
 
- Как приемате прякора Принца на Рим и какво е да изиграете почти 800 мача за Рома?
 
- Това е животът ми. Този прякор е и заради това, че винаги съм искал да остана в "Рома" и никога да не сменям любимите цветове на фланелката ми. 
 
- Липсва ли ви футболът? Вече половин година не играете.
 
- Може да се каже, че ми липсва, но продължавам да спортувам активно. А и подобни турнири за ветерани, като този в  „Лужники“, ми се отразяват добре.
 
- Спомени от български играчи, отбори...
 
- Нямам много спомени. Но знам главното -  винаги сте имали талантливи футболисти, които заслужено са се преборили за авторитета на страната ви в Европа.
 
 Сподели

ЛАЙФ Момичето, на което Аня Пенчева повери сина си
Синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов - Ангел, получи днес дипломата си за висше образование от НСА в присъствието на родителите си и любимата си - Ива.
Полицията изследва съмнителното писмо до Хари и Меган Дженифър Лорънс разбуни духовете със секси рокля