26-годишният Мирза спечели първата си титла на това ниво след гладиаторска битка и победа над Мариус Копил с 2:1 сетa (7:6(6), 6:7(4), 6:4).

Освен това завоюва 90 хиляди евро от наградния фонд. Той бе №129 в ранглистата, но сега ще 76-и.
 
Двамата бяха много равностойни в хода на всичките 2 часа и 20 минути, но босненецът показа по-здрави нерви в ключовия момент на третия сет.
 
Башич напълно заслужи титлата след страхотно представяне в хода на целия турнир, в който отстрани общо седем съперници. Сред тях бе и основният фаворит Стан Вавринка в полуфиналите.

Копил разчиташе основно на своя бомбен сервис и заби общо 19 аса, но показа и добри неща на мрежата и от основната линия.

Само че Башич се приспособи по-добре към играта на съперника и сътвори по-майсторските изпълнения. 
 
Двубоят започна много добре за Башич, който проби в третия сет, а след това спаси точка за пробив. При 5:4 и сервис обаче пропусна да затвори сета и бе изравнен.
 
В тайбрека изоставаше с минипробив, но подобно на мача с Вавринка, обърна развоя и го затвори с 8:6 точки.
 
Копил направи пробив още в първия гейм на втория сет и го затвърди без проблеми. При 4:4 обаче пробивът бе върнат и се стигна до нов тайбрек.
 
Този път обаче румънецът бе по-уверен и затвори със 7:4 точки.

Преди началото на третата част Башич получи официален медицински таймаут заради болка в кръста. Адреналинът обаче го тикаше напред.
 
Решителният сет се развиваше по подобен начин на предишните два. Двамата спасиха с мъка по един от сервис геймовете си, но ръката на Копил трепна в деветия, когато бе пробит.
 
Босненецът преглътна напрежението и затвори сета с 6:4, за да постигне най-големия успех в кариерата си.
 
"Днес имах малко повече късмет от Мариус. Мечтата ми винаги е била да съм в топ 100 и я изпълних. Това е специален ден за мен. Надявам се да се видим и догодина", заяви щастливият шампион.