Имената на наставниците са Радостин Александров ("Берое"), Николай Николов ("Славия"), Кристиян Чолаков ("Славия"), Емил Иванов ("Дунав"), Светослав Каламов ("Локо"-Пд), Християн Гачев ("Банско"), Николай Греков ("Сливнишки герой"), Александър Гицов ("Вартвител"- Виена) и Щефан Хърци (LAZ-Виена). Те изкараха семинара, организиран от "Космо футбол".

Престоят им в Барселона не бе свързан само с "Еспаньол", който е един от клубовете на Примера дивисион, славещи се с най-добра работа в академията си за млади таланти.

Ето го накратко дневникът на изпълнената с емоции и нови знания седмица на треньорите:

- Оглед на базата на "Еспаньол" и наблюдаване на част от тренировка на първия отбор, водена от Кике Санчес Флорес.

- Лекции с теми "Структура и функциониране на Секцията "Детски и младежки футбол", "Методика на тренировките - техники и тактики", "Физическа подготовка в детския футбол", "Видеоанализ. Програми Nac Sports и Footballaim", "Психологическа подготовка за мачовете", "Специфични тренировки за вратари". - Наблюдаване на тренировки на деца и младежи.

- Гледане на мачове на деца и юноши, включително на отбор "Messi Escola Barça", където играе и българският талант Георги Ангелов (набор 2008 г.).

- Гледане на мача от Примера между "Барселона и "Хетафе" (0:0) на "Камп Ноу". - Вечеря с Христо Стоичков и снимки с мегазвездата на българския футбол. - Разглеждане на тренировъчния комплекс "Joan Gamper" на "Барселона".

- Наблюдаване на тренировки в "Ла Масиа", академията на "Барса".

Младите и амбициозни специалисти получиха и дипломи за изкарания курс в "Еспаньол".