Карагър спря да играе преди 5 сезона и е водеща фигура в студиата на "Скай спортс", където анализира, репортерства и коментира мачовете от Висшата лига.

След съботното дерби "Манчестър Юнайтед" - "Ливърпул" (2:1), бившият капитан на мърсисайдския отбор, който и на терена не демонстрираше особено уважение към този съперник, се прибирал от Манчестър с автомобила си.

По пътя неведнъж коли с фенове на "Юнайтед" си правили майтап с него - напълно нормално за такова съперничество, от страна на спечелилите дербито. Но явно чашата е преляла, когато запалянко, пътуващ с 14-годишната си дъщеря, намалил до неговата кола и отворил прозореца, за да му припомни резултата.

Видеото, заснето именно от този фен, показва как Карагър се изплюва грозно върху автомобила до него и момичето, седящо до шофьора. Още същата вечер в туитър Карагър се извини, като поясни, че го е направил и лично на семейството от автомобила, който наплю.

Но е твърде вероятно "Скай" да прекрати договора му, тъй като имиджът му на сериозен анализатор никога повече няма да има същата тежест.