В неделя нападателят се контузи в единоборство с вратаря на "Борнемут" Асмир Бегович и бе сменен още в 30-ата минута. Без него "Тотнъм" пак спечели убедително - 4:1 като гост, но акцентът от двубоя остава колко сериозна е травмата на Кейн.

Проблемът дойде в ситуация, в която Хари бе в засада, но стреля и вкара топката в мрежата - сигнал още нямаше, а само вдигнат флаг от страничния рефер. Бегович също скочи с цялото си тяло да предотврати гола, влизайки остро в краката на звездата. Кейн остана на терена, като държеше десния глезен.

Той вече два пъти в последните 12 месеца го извади от игра - травми там го оставиха извън терена за общо 75 дни. Днес ще има преглед и снимки на голмайстора, за да се разбере какво е увреждането.

Но английските фенове сънуват кошмари, защото няма година на Световно или Европейско първенство, която да мине поне без една контузена звезда за турнира. А Мондиал 2018 е след три месеца...

"Същият глезен е, за съжаление - призна Маурисио Почетино, мениджърът на "Тотнъм". - Просто се надяваме да не е сериозно, но не знаем нищо все още.".