Испанецът се завръща в състава на лидера във Висшата лига за гостуването на "Стоук" днес, но веднага след мача лети за родината.

И ще остане там седмица, докато "Сити" отива на лагер в Абу Даби. Тимът няма мач през следващия уикенд, след като отпадна от Купата на ФА, което ще бъде използвано от Пеп Гуардиола за презареждане на батериите на Изток.

Силва ще е при семейството си, където още продължава драмата с родения преждевременно син, който се появи на бял свят на 1 януари. Момчето още не е преодоляло опасността и битката е "ден за ден", както съобщи самият футболист преди няколко дни.

Драмата на испанския национал е огромна, а преди финала за Купата на лигата срещу "Арсенал" неговият сънародник Санти Касорла от съперниковия тим го прегърна и поговори с него, очевидно давайки му кураж.

"Давид ще тренира сам във Валенсия, нямах никакви колебания да го пусна - обясни ситуацията Гуардиола. - Той е невероятен боец, иска ми се да виждам повече такива хора във футбола.

Във всеки мач имаме сто процента от него, технически и като характер. Никога не се крие. Семейството му е най-важно, затова и ще е с отбора след завръщането ни от Абу Даби."

"Сити" води с 13 точки в първенството, като има и мач по-малко. Няма съмнение, че титлата ще е за отбора на Пеп Гуардиола.