Припомняме, че президентът на солунския клуб нахлу на терена в края на двубоя, след като гол на ПАОК бе отменен заради засада при 0:0.

Доктор Иван Савидис заплашваше рефера и скамейката на АЕК, а на кръста му ясно се виждаше пистолет, към който той няколко пъти посегна.

Футболният бос е бивш депутат и активен политик, роден е в Грузия и всъщност е руснак по кръв. Кариерата му стигна и до Руската Държавна Дума, където бе представител на партията на Владимир Путин. Савидис е сочен за един от най-богатите хора в Гърция.
 
Министърът на културата и спорта на южната ни съседка - Йоргос Василиадис съобщи: "Решихме да спрем първенството и няма да го подновим, докато не видим ясно разбирателство между всички клубове".
 
По-рано през деня ФИФА, УЕФА, както и множество клубни президенти осъдиха действията на д-р Савидис, като призоваха гръцката футболна федерация за тежки наказания срещу него и ПАОК.
 
Полицията в Солун мигновенно издаде заповед за ареста му.
 
Според полицията и самият клуб, Савидис ще бъде арестуван заради нахлуването му на терена, а не заради носенето на оръжие. Той притежава лиценз за пистолета си, а в доклада на двубоя оръжието не е описано, тъй като съдията и официалните лица не са го видяли.
 
Освен това, според хора от щаба на АЕК, Савидис е крещял към тях: "Мъртви сте, ще ви избия". Обвинения, които от ПАОК отрекоха.

Според солунския клуб, единственото наказание, което могат да понесат е заради нахлуването на терена. Дори и да е имало пистолет, с него не е бил заплашен абсолютно никой, твърдят хората от ПАОК.
 
Синът на Иван Савидис - Йоргос, използва социалната мрежа инстаграм, за да защити баща си и клуба:
 
"Изнасилвате всякакви понятия за морал. Играете си с душите на милиони хора. Войната, която се води срещу ПАОК и нашето семейство, е ужасна. Ако трябва да избирам между здравето на татко и някакъв си трофей, ясно какво избирам. ПАОК е животът ми, но баща ми е моят Бог!".