С успеха "жълто-черните" събраха 39 точки и се утвърдиха на петото място, докато домакините останаха шести с 35 точки. 
 
Двубоят започна отлично за "Верея", която взе аванс от два гола още преди средата на първото полувреме. Това се случи в дебюта на бившия играч на "Берое" и "Левски" Венцислав Христов, който вкара и двете попадения.
 
В осмата минута Здравко Илиев хвърли тъч от дясно в наказателното поле, Димитър Пиргов не успя да изчисти с глава и дебютантът в състава на старозагорци Христов отблизо засече в мрежата.
 
 

Нова грешка на Пиргов водене и до втория гол за домакините. Защитникът на "Ботев" се подхлъзна при един дълъг пас от половината на "Верея", Георги Андонов се измъкна по дясното крило, напредна и центрира отлично към далечната греда, откъдето непокритият Христов от 2-3 метра засече в мрежата.
 
Гостите успяха да върнат едно попадение осем минути преди преди почивката. Жоао Пауло вкара страхотен гол с удар от около 40 метра след неубедителната изява на вратаря Пламен Колев.
 
"Ботев" изравни три минути след почивката. При контраатака Жоао Пауло получи в ляво и центрира в малкото наказателно поле, а Диого Кампос с глава прати топката в мрежата.
 
Гостите стигнаха до пълен обрат в 71-ата минута, когато Тодор Неделев вкара от фаул от 22 метра, като отново вратарят на домакините Колев не се намеси убедително.
 
Пловдивчани решиха всичко десетина минути по-късно, когато след отлична самостоятелна акция от ляво Лазар Марин пусна по тревата към непокрития в малкия пеналт Стивън Петков и резервата засече за крайното 4:2.