Една от основните стратегии на световната футболна централа е за опазване на играта от всякаква намеса на политиката в нея.

Затова представители на ФИФА вече са уведомили гръцката федерация, че ако до седмица няма яснота как ще продължи сезона, както и пълни гаранции, че не министри и премиер ще взимат решенията, страната може да изхвърчи от международни състезания и турнири до Евро 2020 включително.

Не е ясна позицията на УЕФА, под чиято футболна юрисдикция все пак е Гърция. Решението от понеделник дойде, след като Иван Савидис, президент на ПАОК, нахлу на терена с пистолет на кръста, гневен от отменен гол на отбора срещу АЕК (0:0).

Босът е обявен за национално издирване, а треньорът на солунския отбор - Разван Луческу, се прибра в родната си Румъния. И даде интервю за местна медия, в което обясни:

"Искам да продължа да работя в ПАОК, но ситуацията е много сложна... Искам гаранции, че битката за титлата ще е честна, а нас постоянно ни ощетяват и не допускат да изпреварим АЕК и "Олимпиакос"..."