1
В БФС се шуми около идея за коренна промяна на системата за назначаване на съдии в родния футбол.

Идеята зрее след водопада от критики, засипал реферите в Първа професионална лига. И той не дойде случайно, защото техните грешки станаха хронични и влияят на резултатите от мачовете.

В резултат на серията гафове и натиска от клубове и медии, шефът на съдийската комисия Петър Петров подаде оставка. Предстои да бъде избран негов наследник.

Идеята е нарядите да се определят с компютър и да са на абсолютно случаен принцип, като единствено за дерби мачовете да се номинират - примерно - тримата най-високо поставени арбитри в ранглистата.

Но и за тези двубои отново да се търси независимо и електронно посочване. А не както досега - определяне на нарядите от гуруто Марк Бата и шефа на комисията.

Оповестяването на наряда да става 24 часа преди мача, а не дни по-рано, като това би намалило вероятността някой да опита да влияе на съдията.

Разбира се, идеята още не е изкристализирала в конкретика, но е много вероятно президентът на БФС Борислав Михайлов да я обсъди с бъдещия шеф на комисията.

Защото хората от оперативното звено на Футболния съюз със сигурност ще го предложат пред преизбрания наскоро Михайлов като вариант.  Сподели

ЛАЙФ Биляна Петринска сияе бременна във фотосесия
Актрисата Биляна Петринска си направи фотосесия в Народния театър "Иван Вазов".
Кристо подкрепи пострадалата Кристин Илиева Огнената дъщеря на Борис Бекер навърши 18