Испанското издание "Marca" определи състав от най-добрите 11, попадали под ударите на закона и осъждани.
 
Един от героите на България от САЩ 94 бе признат за виновен от Окръжния съд в Стара Загора в началото на 2013 г. по обвинение за злоупотреба със служебно положение за периода, в който бе кмет на Сливен.
 
Той получи двугодишна ефективна присъда, но по-късно бе оправдан от апелативния съд в Пловдив.
 
Ето и кои са съоборниците на Екзекутора на Германия от Мондиал 1994, в този "криминален" състав:
 
Вратар:

Бруно
Embed from Getty Images

Преди десетилетие вратарят бе сред най-добрите в Бразилия. Играеше за гранда "Фламенго", с който стана шампион на страната.

Малко след това обаче, Фернандес бе арестуван и осъден на 22 години затвор, защото е поръчал убийството на бившата си съпруга. Вратарят бе освободен наскоро след 7 години зад решетките и веднага се завърна на футболния терен, но в аматьорски отбор.
 
Защитници:
 
Серж Орие

Embed from Getty Images
Котдивоарският национал прави доста добър сезон с английския "Тотнъм". Преди да премине в Лондон, Орие направи два силни сезона в ПСЖ, но по време на третия всичко се преобърна. В интернет се появи видео на което бранителят обижда треньора со Лоран Блан, както и съотборниците си Анхел Ди Мария и Златан Ибрахимович. Това доведе до пращането му в резервния тим, а няколко месеца по-късно той бе осъден на два месеца затвор за нападение на полицай пред нощен клуб.
 
Брено

Embed from Getty Images

Едва 19-годишен, бразилецът подписва с "Байерн" (Мюнхен). Смятат го за един от най-големите таланти във футбола, но адаптацията му в Германия въобще не върви добре.

През септември 2011 г. е арестуван, а няколко месеца по-късно осъден за умишлен палеж на собствения си дом. Целта му била да вземе пари от застрахователите. Брено излежава две от трите години, които получава като присъда, а в момента играе в родината си за гранда "Вашку да Гама".
 
Рубен Семедо

Embed from Getty Images

Бранителят на "Виялреал" не спира да се забърква в скандали, предимно пиянски. Има присъди за вадене на пистолет в нощен клуб, чупене на бутилка в главата на човек, а по последното обвинение, португалецът все още чака присъда.

Той хвана крадец в дома си, но вместо да сигнализира на властите, Семедо го заключи в стая и гo пребиваше периодично, викна дори свои приятели да помагат.
 
Алексис Сарате

Embed from Getty Images

Аржентинецът получи присъда от шест години и шест месеца за изнасилване. Обвиненията повдигна приятелката на негов съотборник, с която Сарате преспал след купон през 2014 г.

Четири години по-късно Джулияна обвини бранителя в изнасилване. Любопитното в случая е, че приятелят й е спял в същото легло в онзи момент, но така и не чул нищо. Естествено Сарате обжалва присъдата и чака ново решение на съда.
 
Халфове: 
 
Адам Джонсън

Embed from Getty Images
Бившият английски национал е може би най-прочутият спортист затворник до момента. Крилото има над триста мача във Висшата лига, както и 12 за националния тим на Англия. През 2016 г. той се призна за виновен по обвинение за склоняване към секс на малолетно момиче и получи присъда от шест години затвор.

Йордан Лечков
 
Джоуи Бартън

Embed from Getty Images
Лошото момче на английския футбол винаги се е забърквал в скандали. Получава присъда от 74 дни зад решетки заради побой над млад мъж. В момента пък е със спрени състезателни права заради залози.

Макар да не е залагал срещу себе си и отбора си, Бартън получи 18-месечно наказание от футболаната федерация на Англия.
 
Рикардо Сентурион

Embed from Getty Images
Бе считан за един от най-талантливите аржентински футболисти. "Бока Хуниорс" дори му връчи екипа с №10, носен от Марадона. Стана шампион с аржентинския гранд, играе два силни сезона в "Сао Пауло" и в италианския "Дженоа".

Буйният му нрав извън терена обаче му пречи да достигне висините, които му предвиждаха. Само на 25, той вече има богато досие. Осъждан е за побой, притежание на незаконно оръжие, шофиране в нетрезво състояние.

Последното му провинение бе опит за подкуп на полицай, като може да получи до шест години затвор.
 
Нападатели:
 
Микеле Падовано

Embed from Getty Images
Направи нелоша кариера през 90-те. Печели титлата в Италия и Шампионската лига с "Ювентус", играе и за "Наполи". Спира с футбола през 2001 г., но явно не успява да спести достатъчно пари през дните си като играч, защото пет години по-късно е задържан за трафик на хашиш.

Намеренето количество е на стойност 40 милиона евро, а бившият нападател получава присъда от осем години и осем месеца затвор.
 
Робиньо

Embed from Getty Images
Преди 20 години Пеле го посочи за свой наследник. Направи прилична кариера, макар да не достигна предричаните му висини. Игра за "Реал" (Мадрид) и "Милан", има и 100 мача за Бразилия.

Наскоро бе осъден на 9 години затвор в Италия, заради групово изнасилване на 22-годишна албанка през 2013 г., когато играеше в "Милан". Робиньо обжалва присъдата си и чака ново решение на съда.
 
Треньор:
 
Елкин Монкада

Колумбийският треньор, който преди време е тренирал суперзвездата Хамес Родригес, бе хванат да насилва малолетно момче в училище в Меделин.

Монкада е в затвора, където чака окончателната си присъда.