Преди турнира сърбинът обяви, че вече не изпитва болки в лакътя. Именно това бе причината носителят на 12 титли от Голям шлем да пропусне втората половина от 2017 г., а след Australian Open през този януари, той се подложи на операция.
 
Джокович продължава да търси познатата си форма, след като отпадна след първия си мач на Индиън Уелс, направи го и в Маями.
 
Сърбинът взе на нула две от първите си три подавания – 3:3. Френският тенисист обаче поведе 15-40 в седмия гейм, като пропусна първия брейкбол с бекхенд в мрежата, търсейки правата. В следващата точка Ноле игра на втори сервис, като направи непредизвикана грешка от форхенд – 3:4.
 
Беноа Пер затвърди за 5:3, а после затвори сета преждевременно, реализирайки втори пореден пробив – 6:3.
 
Неприятностите за Джокович продължиха в началото на втория сет. Бившият №1 не просто пропускаше удари, но и езикът на тялото му издаваше раздразнение от случващото се и евтините точки, които дава на съперника си.  Новак все пак откри сметката си за 1:1, заличавайки пасив от 0:40.
 
При 3:2 сърбинът изостана с 15:40 в подаването си и не успя да се измъкне. При 30-30 в следващия гейм обаче Пер допусна двойна грешка и Джокович се възползва от възможността за рибрейк с форхенд уинър по правата.
 
След кратко затишие неволите за Новак продължиха и той изостана с 0:40, сервирайки за оставане в мача. Загуби още при първия мачбол след удар в мрежата – 6:3 6:4.