Световният номер 4 мина през първото препятствие на "Мастърс" надпреварата във Флорида след две отпадания още на първо стъпало в последните 3 седмици - в Дубай и Индиън Уелс.

Григор обърна мача срещу Максимилиан Мартерер, който взе първия сет и заплашваше да поднесе изненада.

„Той се чувстваше отлично на корта през първия сет, изигра много добър мач - похвали германеца Димитров. - Намираше добри ъгли при ударите си. Условията бяха по-различни, бях тренирал през деня, така че бе странно да играя вечер.

Щастлив съм от крайния резултат. Всяка победа е от значение за мен в момента. През последните седмици нещата не се нареждаха, както исках, но се опитвам да намеря правия път стъпка по стъпка. Трудно е.

Всичко се получава на тренировките и искаш да пренесеш това в мача. Понякога може да си абсолютно готов тактически, но просто да не си на нужното ниво от психическа гледна точка. Независимо какъв ранкинг имаш, трябва да преминеш през този процес."

Григор коментира и следващия си съперник - Жереми Шарди:

„Много добър играч. Имали сме няколко тежки двубоя. Разполага със силен сервис и силен форхенд. В момента просто искам да се концентрирам върху себе си, как аз се представям и как се подготвям за мачовете, а не върху противниците.“