Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община, съобщиха от местната администрация.

Тази година участие ще вземат Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, Христо Кидиков, Ния, Васил Чергов, Mr VOG /Георги Кючуков/, Христина Живкова, Галя Ичеренска, Димитър Атанасов, Татяна Петрова, Петър Иванов, група Атлас, Rock Session, Галя Георгиева, Константин Белчев, група Спринт, група Хоризонт и други обичани български изпълнители.

И този път Селекционната комисия, съставена от утвърдени автори на музика, текст и аранжимент, както и представители на радиостанции изпита „затруднение“ при избора на 12-те песни, които ще се борят за Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен.

По традиция Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен.
Цена на един SMS e 1.00 лв. с ДДС (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).

Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“.

Пълният списък на 12-те песни може да видите тук >>>

Събитието се организира от Столичната община и Sprint Production, с подкрепата на Министерството на културата и Националния дворец на културата. С медийното партньорство на Българската национална телевизия.

И тази година "София 2016” ще подкрепи Националната благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри“ за Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в състояние на будна кома с помощта на Българския дарителски форум.

След стартиране на кампанията, средства бяха предоставени на 5 човека в състояние на "будна кома" за провеждане на лечение и рехабилитация, но се оказа, че в България има още хора в това състояние, а близките не могат да си позволят „лукса“ да повеждат лечение в чужбина. Това е и причината да се продължи каузата за популяризиране на проблема и за намиране на трайно решение с разкриване на Център в Панчарево.

До настоящия момент със събраните средства е извършен ремонт на отделението. Благодарение на инициативата от дарители са осигурени 16 броя медицински легла с антидекубитални дюшека, но те са крайно недостатъчни за цялостното стартиране на Центъра. Необходими са и средства за оборудване и обзавеждане.