Потърпевшите от хулиганския акт са доста.

"Тръгнах за работа и видях, че гумите са нарязани. В първия момент видях осем, след това се оказа, че са 10 коли. Бяха по протежението на цялата улица”, разказа един от потърпевшите пред Нова телевизия.

Според друг са били 16.

Местните казват, че записи от охранителни камери на един от офисите в района са дадени на полицията. На тях се виждат две момчета - едното реже гумите многократно, а другото - вероятно е следяло, дали идват хора. Действието се развива минути след 3 часа през нощта.

По думите на потърпевшите, щетите са за стотици левове.

Хората в района се притесняват, че може да се случи и нещо по-страшно, ако извършителите, които са въоръжени с нож, засекат някой от живущите там.

"Може да започнат да палят и колите", допускат те.

Началникът на 6-о РПУ Петър Василев заяви, че задържани към момента няма, тъй като на предоставените им кадри от охранителните камери момчетата са заснети в гръб. 

Водят се издирвателни действия. Търсят се други записи, които да са заснели лицата им. Официалните жалби, пуснати в полицията, са девет.

По думите му колите не са били неправилно паркирани, нито се скъпи, което да е мотив за случилото се.

Подобен случай е имало преди време в квартал "Красно село", но тогава е било целенасочено. Извършителят е бил задържан и пуснат, тъй като е имал психически проблеми.