От Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че Стойков е търсен на наша територия, но досега не е открит, предаде БНР.

26-годишният мъж е роден в Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненския ромски квартал „Максуда”, съобщи Нова телевизия.

В къщата му във Варна живеят родителите на жена му Цветанка - Ибрям и Елмаз. Те твърдят, че не знаят нищо за клипа. Светослав и Цветанка били в Германия, уверяват нейните родители. Елмаз и Ибрям разказват, че се грижат за децата на Светослав и дъщеря им - три момчета на възраст между 6 и 10 години.

По думите им, Светослав работел в Германия като общ работник, а Цветанка - в ресторант.

Стойков е с богато криминално минало. Той многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви.

Според германските власти именно 26-годишният Светослав е мъжът, който
на 27 октомври ритна 26-годишна германка по стъпалата на метростанция “Херманщрасе” в кв. “Нойкьолн”. Жената е със счупена ръка.

В момента германските власти подготвят иск до българските си колеги за екстрадирането му в Берлин, тъй като считат, че Стойков се укрива в България. Рецидивистът е бил придружаван от още трима мъже, които според полицията в Берлин са негови роднини. 

Според германската преса, един от роднините е предупредил нападателя за опасността, като така му е помогнал да се укрие.

От вестник „Билд” пък критикуват полицията за това, че са показали кадрите шест седмици след нападението. Германските органи на реда обаче отвръщат, че показването на кадри се прави само тогава, когато всички останали средства за намирането на нападателя са изчерпани.

КОМЕНТАР: Ритникът в метрото и българинът с бирата