Последният работен ден на 2016 г. приключи бедствено за пътуващите в района на Карнобат.

АМ „Тракия” в Бургаска област е затворена от огромна верижна катастрофа, която окончателно затапи движението. В нея са участвали над 25 автомобила.

Тежки верижни машини изтеглят закъсалите автомобили.

Линейки от Ямбол и Бургас са откарали пострадали в болниците в двата града.

Движението за Бургас е отклонено през Айтос по стария път.

Пътят към Шумен през Рижкия проход е блокиран. Там са закъсали над 50 автомобила. Изпратени са екипи, които да ги изведат, увериха от Областното пътно управление.

Вижте снимки>>

Десетки хора са блокирани в колите си.

И двата критични участъка са затворени от следобедните часове заради силния сняг, ниската видимост и ураганния вятър, който буквално изхвърля колите в канавките.

От агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че през третокласния път между Айтос и отклонението за Руен, автомобилите над 10 тона задължително трябва да се движат с вериги.

Навсякъде в Община Бургас пътищата са проходими при зимни условия.

Опесъчава се по пътя между кварталите Ветрен и Банево заради заледени участъци, съобщиха от общината.

По-рано проблемен участък беше този за село Драганово.

Пристанищата в Бургас са затворени за маневриране, информират от държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура".

Усложнена е метеорологичната ситуация в Сливенско


Затворени за товарни автомобили над 10 тона са проходите Котленски и Твърдишки. Останалите автомобили задължително трябва да преминават от там с вериги.

В Сливен вятърът продължава да духа със скорост над 12 м/с., но, към този момент, няма информация за нови щети, съобщиха от кризисния щаб в община Сливен.

Възстановено е електроподаването към всички хижи и хотели в местността „Карандила“ в Сливенския балкан. Почти денонощие там нямаше ток.

Все още без електричество е село Раково. Вече втори ден екипи на EVN се борят със силните ветрове и снеговалеж, за да пуснат тока в това село.

Частично без електричество са останали няколко улици в старите квартали на Сливен „Клуцохор“ и „Комлука“, но вече и там и е възстановено електрозахранването.

В Котел, където е най-тежка обстановка няма села без ток. Единтвеното село, което остана вчера без ток бе Нейково, но кметът на Котел Коста Каранашев съобщи за БНР, че електроподаването е възстановено. Той каза още, че всички пътища в общината се почистват.

Вече е отворен и пътя към Жеравна.

Верижна катастрофа с 8 автомобила е станала и на АМ „Хемус”

Катастрофата е станала в участъка между Ветрино и село Неофит Рилски, в платното за движение в посока Варна, съобщиха от ОДМВР – Варна. 

Няма данни за сериозно пострадали хора.