Инцидентът е станал около 5.25 часа в Мездра, където на композицията от Враца за София трябвало да бъде прикачен нов локомотив, съобщи bTV.

„Вместо да намали, локомотивът се вряза с голяма сила в самия влак”, обясни по телефона пред bTV един от пътниците - Росен Августинов. По думите му, жена, пътуваща до него, е получила сериозен удар в главата. Други хора също са пострадали.

Според Августинов, никой не проверил състоянието на пътниците, а служители на гарата даже излезли след колизията и започнали да крещят на пътуващите да се връщат обратно във влака.

На официалния сайт на БДЖ, показващ пристигащите и заминаващите влакове на жп гара София е отбелязано, че влакът Враца-София е пристигнал в столицата с 20 минути закъснение. Все още няма официална информация за случая от държавния превозвач, откъдето съобщиха, че ще разпространят такава по-късно през деня.

Пътуването по направлението Мездра – София обаче предизвиква почти всекидневни протести през последните дни. Хората чакат с часове заради аварии и липса на локомотиви.