Самолети на военновъздушните сили на Русия нанесоха удари по цели на ИД, открити на юг от град Ал Баб, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Операцията е осъществена в резултат на добра координация с руските представители в рамките на подписания между Турция и Русия меморандум за предотвратяване на инциденти във въздуха, се казва в съобщението на турския Генерален щаб.

В него не се посочва дали турските военновъздушни сили са участвали в операцията.

По-рано началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Сергей Рудской съобщи пред журналисти, че военновъздушните сили на Русия и Турция провеждат днес първата си съвместна въздушна операция срещу групировката "Ислямска държава" в района на сирийския град Ал Баб в провинция Алепо.

Той уточни, че в операцията, която е съгласувана със сирийската страна, участват девет бойни самолета на руските военновъздушни сили - четири Су-24, четири Су-25 и един бомбардировач Су-34, както и осем самолета на турските военновъздушни сили - четири Ф-16 и четири Ф-4. Удари са нанесени върху общо 36 обекта, посочи Рудской.