Преди по-малко от месец във Владимирово 11-годишни момче и момиче нападнаха с нож 82-годишен старец и го ограбиха.

Вчера, към 18 часа двама братя от селото - на 11 и 15 години, нахлуват в съседски имот, където. Там живее друг мъж на 72 г. заедно с дъщеря си и внука си, съобщи bTV.

След като отстраняват жената от пътя си, удряйки я с лопата през лицето, момчетата се насочват към дядото и го удрят с брадва по главата.

Мъжът е опериран по спешност. Има разкъсване на меките тъкани, нараняване на костите, включително и малък субдорален хематом около мозъка, съобщи д-р Красимир Каменов, началник на отделението по хирургия в МБАЛ-Монтана.

Внукът Ивелин се намесва, за да предпази майка си и дядо си. Твърди, че това не е първият му сблъсък с тези момчета. Обяснява, че не се харесват с тях, защото го карат да краде, а той не иска.

В схватката един от нападателите ранява Ивелин в ръката с нож, но той успява да го издърпа и на свой ред намушква другия в крака. Така раненото момче се оказва на метри в болницата от възрастния мъж, в чието посегателство е участвал.

Майка му, която беше в болницата, заяви пред екип на телевизията, че "нищо не я вълнува", освен детето й да е добре.

Според близките на ранения възрастен мъж момчетата не са искали нищо от тях, а само отмъщение - да покажат, че за тях законът не важи.

Жителите на селото казват, че от две години всеки ден е така и много хора са пострадали, както възрастни, така и деца. Те заплашват, че ще спрат децата си от училище, докато нес е реши проблемът.

Майката на децата живее в София, а в селото ги гледат бабата и дядото. Полицията е започнала разследване.