Така лидерът на ГЕРБ коментира думите на служебния премиер Огнян Герджиков, че не е оказвал натиск, а е помолил Костов да подаде оставка, след настояване от вътрешния министър. Причината била единствено установените нарушения в работата на главния секретар.

„Темата стана толкова водевилна, че не ми се коментира повече - да се окаже, че не знаете кой сменя висшата професионална фигура на МВР, след като се доказа, че има разговори и натиск“, заяви обаче Борисов пред журналисти.

И отново повтори извода си, че след като служебният премиер Огнян Герджиков отрича за натиск и не се знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР, не знае и Корнелия Нинова, явно никой в държавата не знае какво става в нея.

"Според мен този път са повечко хора, повече КОЙ има, умножиха се, удвоиха се. След като се оказва, че най-големите партии не знаят, "значи някой КОЙ, ама тоя КОЙ вече не е ТОЙ този път, вече има някой друг КОЙ, надявам се да разберем един ден всички", допълни експремиерът, цитиран от БТА и "Фокус".

По думите му при „тази поголовна подмяна на кадри, на пристанища, летища, служби, области", и в същото време излиза лидерът на БСП Корнелия Нинова и да казва, че не знаела какво става в МВР, очевидно никой не знаел какво става в държавата.

Министърът: Няма личен мотив

Междувременно служебният вътрешен министър Пламен Узунов отрече да има лични мотиви и реваншизъм от негова страна в отстраняването на главния секретар на МВР Георги Костов.

Пред журналисти, след края на Националното съвещание на МВР, Узунов посочи, че уважава професионализма на Костов и признава, че той е влагал старание в работата си. Но допълни, че мотивите за исканата оставка са посочени в доклада, който той е внесъл в Министерския съвет. В него няколко бивши полицейски шефове се оплакват, че са били подложени на натиск да напуснат постовете си.

Узунов отказа да говори за тезата на Костов, че е отстранен под натиска на служебния премиер Огнян Герджиков, като заяви, че няма да коментира медийните му изяви.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За остраняването на Георги Костов