Седмичникът, който се позовава на свои източници в централата на ГЕРБ, дава да се разбере, че евентуалното оставане на Найденов, е изключение. Той припомня думите на Бойко Борисов, че в бъдещото правителство няма да взема хора от служебния кабинет.

Борисов ще запази огромната част от министрите, с които работи по време на втория си кабинет, се отбелязва в публикацията.

Прогнозираният в нея състав на бъдещия кабинет почти съвпада с предположенията на други медии.

Листче за Борисов

За вицепремиер и министър на отбраната е посочен лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Още в нощта след изборите от „Обединени патриоти“ пробутали на Бойко Борисов листче с имената на 4 министерства – на отбраната, на енергетиката, на икономиката и на културата, научил автор на „Галерия“ от щаба на Патриотите.

Валери Симеонов според него е сочен като фаворит да оглави Министерството на енергетиката, след като в предишния парламент беше начело на комисията за този отрасъл.

Било сигурно, че Министерството на културата ще оглави бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов. В публикацията не е посочен вероятен титуляр за икономическото министерство.

Цветан Цветанов щял да има решаващия глас при избора на следващи министър на вътрешните работи, който да заеме мястото на Румяна Бъчварова. Но до този момент вторият човек в ГЕРБ не е номинирал никого.

АНКЕТА: Очаквате ли кабинет "Борисов 3"?