1
27-годишен мъж е задържан за убийството на 14-годишно българче в Германия. Момчето беше намушкано навръх Великден в Дуисбург.
"Той се предаде в полицията, като дойде с адвокат. Издадена е заповед за арест", каза говорителката на полицията в Дуисбург Даниела Краш, цитирана от "Билд".

В момента на убийството задържаният не е разбрал, че е намушкал 14-годишния Александър смъртоносно.

Краш добави, че все още е предмет на разследването кой е намушкал момчето, като комисия разглежда записите от камерите, които са на мястото на инцидента.

Инцидентът стана в неделя вечерта към полунощ. Семейството на Димитър М. вечеряло, когато се позвънило на вратата и съседско момче повикало българина да помогне на баща му, защото го биели. 14-годишният син на Димитър - Александър, излязъл след баща си, но по време на скандала бил намушкан смъртоносно.

Александър е прободен с един удар в гърба, като острието е минало през белите му дробове. По време на разследването е установено, че намерената на местопрестъплението брадва не е била оръжието на убийството. Според свидетели по време на скандала са използвани и градинска ножица и нож.

Според съседи наемателят, повикал на помощ бащата на Александър, е имал конфликт с 27-годишния мъж, който се е предал в полицията.

Кварталът на град Дуисбург, където е станало убийството, е известен с престъпност, безработица и насилие. В Марксло живеят над 20 000 души и е смятан за един от най-проблемните квартали в Германия.  Сподели

ЛАЙФ Алла (68) и Галкин се венчаха, честитки от Киркоров
Руската певица Алла Пугачова (68) и комикът и телевизионен водещ Максим Галкин (41) се венчаха по православния обред 6 години след като се ожениха.
Малкълм Йънг от AC/DC почина на 64 Фотограф показа истината за красивите снимки