Националната метеорологична служба съобщи, че многобройни торнада са се разразили в централен Тексас в събота, предадоха ДПА и БТА.

Най-пострадал е град Кантън, на 80 км източно от Далас. Кметът Лу Ан Еверет заяви, че най-малко четирима души са загинали и близо 50 са ранени.

Най-малко три торнада удариха райони източно от Далас. Те разрушиха много къщи, преобърнаха автомобили и повалиха дървета и далекопроводи.

В щата Мисури жена се удавила след като автомобилът й бил завлечен от придошла река. Заради непреставащите валежи губернаторът обяви извънредно положение в южната част на щата, съобщи в. "Канзас сити стар".

В щата Арканзас жена загинала, след като дърво паднало върху къщата й по време на буря, съобщи местната телевизия Кей Ей Ти Ви.

В съседния щат Мисисипи местните власти съобщиха за един загинал в град Дюран. Близо 20 000 домакинства са без електричество в щата.

Губернаторът на Оклахома също е обявил извънредно положение.

Метеорологичната служба на САЩ предупреди, че може да има още торнада до 02:15 часа по Гринуич (05:15 часа бълг. време) в понеделник в някои райони.