Орен Хазан не е трябвало да доближава Тръмп на церемонията по посрещането му на летището в Тел Авив, но успял да се "намърда", според израелското министерство на външните работи, в първия ред на хората, които американският президент поздравявал, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Телевизионни кадри показват как Хазан изважда мобилния си телефон и предлага селфи на Тръмп, който реагира смутено и поглежда объркано Нетаняху.

Израелският премиер неуспешно се опитва да отблъсне ръката на депутата, но той успява да си направи селфито с американския президент, което е нарушение на протокола.

За няколко часа снимката получи 16 000 лайка на страницата на Хазан във Фейсбук. Той обаче си навлече и гнева на някои хора, особено от дясната му партия Ликуд, чийто лидер е Нетаняху.

"Трябва да разкараме Орен Хазан от парламента и колкото по-скоро, толкова по-добре", се ядоса членът на Централния комитет на партията Бенямин Лашкар.

Хазан заяви пред медиите, че споделил с президента на САЩ как често го наричат "израелския Тръмп".

През 2015 г. Хазан бе отстранен от длъжността заместник-председател на парламента след обвинения в сводничество и употреба на наркотици и му е забранено да упражнява всякаква парламентарна дейност за един месец за оскърбително поведение към депутатка инвалид.

За двете си години като депутат Хазан е обвиняван в нападение над длъжностно лице, сексуален тормоз над жени, сводничество и осигуряване на наркотици на туристи в българско казино, отбелязва Асошиейтед прес.