Началник-отдел "Несебър-Световно наследство" в община Несебър Златин Чаушев и отец Петър от църквата "Св. Успение Богородично" поднесоха извинения на двама от групата незрящи туристи за неприятния инцидент, който са претърпели на територията на полуострова преди дни. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Извиненията са от името на кмета на община Несебър Николай Димитров, цялата администрация и от името на жителите на града.

На срещата потърпевшите са били уверени, че всички местни жители са дълбоко възмутени от хулиганската постъпка, категорично се разграничават от такова поведение и не толерират подобен тип агресивно отношение към който и да е било.

На 24 юни шофьор нападна незрящите туристи на главната улица за да премине с "Мерцедес".

Мъжът, нападнал незрящите туристи в Несебър, вече е с обвинение >>>

„Несебър е българският град на църквите, с изключителна история и култура. Хората му са с добри сърца, вярват в Бог и са великодушни, но, както навсякъде по света, и тук има плевели. Но те са изключение в градината с красивите цветя“, метафорично обрисува ситуацията Златин Чаушев.

Отец Петър също е уверил туристите, че жителите на общината не се отнасят така към гостите си.

Единият от присъствалите на срещата туристи е бил Марош Банго, известен като словашкия Бочели, харизматичен сляп певец и музикант с множество таланти, с огромна благотворителна дейност в подкрепа на хуманитарни инициативи.

Гостът е останал трогнат от жеста на внимание и е споделил, че не за първи път е в Несебър-град, където се чувства особено емоционално и откъдето винаги си взема нещо, което да му напомня за една прекрасна почивка.

Златин Чаушев и отец Петър са поднесли подаръчни комплекти на туристите, сред които малка камбанка с красив звук и копие на чудотворната икона на Черната Богородица - закрилница и пазителка на Несебър.

Марош Банго пък е подарил един от многото си дискове със свои изпълнения на класически произведения.