В неделя 40-годишната Лерца бе заловена да шофира, въпреки че книжката й бе отнета с прокурорско постановление четири дни, след като тя бе обвинена за смъртта на пътния полицай Делян Палазов на 13 май.

Жената е била зад волана на лек автомобил "Пежо", когато е спряна около 18.15 ч. в района на Бетонния мост в пловдивския кв. "Кючук Париж" от пътни полицаи. Тя е била отведена в Първо РПУ в Пловдив, където й е съставен административен акт за това, че е шофирала без книжка.

Пред полицаите пловдивчанката е заявила, че не знае документът й да е отнет.

С официално съобщение от прокуратурата вчера посочиха, че постановлението е изпратено в КАТ, от където е трябвало да й наложат административно наказание за отнемане на книжката. От Пътна полиция в Пловдив обаче "не са стартирали процедура по налагане на принудителна административна мярка за отнемане на свидетелството за управление на обвиняемата", обявиха от държавното обвинение.

Лерца пък не е била задържана заради пропуск в Наказателно-процесуалния кодекс, който не е позволил мярката й да бъде изменена и срещу нея да започне дело за шофиране при отнета книжка.

Очакват се резултатите от вътрешната проверка. Междувременно Катя Лерца остава с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 6000 лева. Сумата бе намалена с 4000 лева, след като пловдивчанката обжалва в съда с аргумента, че гледа малки деца и доходите й не са големи.