Семейството на малката Изабела ще съди хотела, а прокуратурата продължава разследването.

Момиченцето беше ранено през февруари, когато било на почивка с майка си и баба си в 5-звездния хотел "Адмирал". Оказа се, че джакузито е без обезопасителна решетка и вакуумът буквално засмукал вътрешностите му.

Родителите и досега не могат да си обяснят как е възможен подобен пропуск в безопасността на скъпия хотел. Христо Христов и Никол Флойд, която е британка,  преживяват най-тежките 5 месеца – в борба за живота и здравето на детето си.

Семейството казва, че от хотела не са правили опити да се свържат с тях. Управата на Златни пясъци АД, чиято собственост е хотела, заяви пред bTV, че от „деликатност” не са потърсили среща с родителите на Изабела, но от лекарите са се информирали за състоянието й. Обясниха само, че джакузито е изведено от експлоатация.

"На един разпит се видяхме с една жена, тя каза, че била управителката и това беше! Извиняваме се, ако можели, ще помогнат и това беше... Много бихме искали да имаме контакт, да се видим, да дойдат да видят детето как е, какво става с нея, ще е добре”, отбелязва бащата.

По време на инцидента, освен че джакузито е било без решетка, спасителят не е бил на поста си. Съоръжението не е било сертифицирано от БЧК. Не става ясно и кой е отговарял за поддръжката на джакузито, допускайки то да работи необезопасено.

За щастие Изабела няма спомен от инцидента, което й спестява психотравмата.

„Винаги когато Изабела влиза в операция, и когато излиза, аз винаги казвам "Дай ми усмивка, ти си смело момиче", и тя е много смела наистина”, казва майката.

След три операции, лекарите смятат, че има шанс за пълно възстановяване на вътрешните органи.

„Възстановихме вече връзката между двата участъка на дебелото черво, добре премина следоперативният период... Показател за това, че я изписахме в добро състояние беше, че ме питаха кога може да ходи на плаж вече”, коментира началникът на детската хирургия във варненската болница „Света Анна” д-р Румен Христов.

Родителите са благодарни на всички медици, помогнали за това Изабела да оцелее и днес да се възстановява успешно.