1
43-годишeн военен подполковник от Благоевград e издъхнал внезапно след посещение в Спешното отделение през уикенда, бил прегледан самоволно от стажант.
Новината, съобщена от местните медии, беше потвърдена пред Дир.бг от директора на Благоевградската болница д-р Огнян Митев.

Подполковник Пламен Пацов, зам.-началник по техническата част на Военно формирование 26 400-Благоевград, починал в събота вечерта в дома си в кв. „Еленово“, съобщи местният сайт pirinsko.com.

Часове по-рано той пристигнал в Спешното отделение, придружаван от близък на семейството студент по медицина 3-ти курс в Стара Загора, който по това време бил на стаж там. Дежурната лекарка била ангажирана с три тежки случая и не могла да поеме веднага военния. Затова, без да пита никого, стажантът му направил кардиограма. След като я видял и преценил, че няма нищо сериозно, без консултация с докторите, двамата си тръгнали, предаде struma.com.

По-късно състоянието на Пацов се влошило и роднините му извикали линейка. Пристигналият на място екип, воден от д-р Юруков от Бърза помощ, видял направената кардиограма и предположил, че може би става дума за инфаркт.
По-късно аутопсията обаче установила като причина за смъртта белодробна тромбемболия.

Пациентът е имал заболявания на пикочните пътища, хемороиди, откъснал се тромб и тогава спасение няма, коментира след проверка директорът на благоевградската болница на д-р Огнян Митев.

Той обясни, че медицинска сестра направила забележка на стажанта, но той не се подчинил и направил кардиограмата.

Митев е сезирал прокуратурата с искане студентът да бъде намерен и разпитан. След като военният починал, той дошъл с нервна криза в Спешното и се наложило да му направят диазепам, за да се успокои.

"Назначени са няколко проверки, включително полицейска, защото има някои неща, които не съвпадат и трябва да бъдат изяснени. Сигурно е обаче, че човекът не е регистриран като преминал пациент. Има и камери, които ще покажат какво точно се е случило", коментира пред Дир.бг болничният шеф.

Близките на починалия са в шок.
 Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”