1
Проект за задържане децата в училище въвежда Областна администрация Пловдив.
Областна администрация - Пловдив въвежда пилотен проект, който ще обхване всички деца в училищна и предучилищна възраст, като намерението е задържането им в образователната система.

От пресцентъра на Областна администрация съобщиха, че проектът се реализира във връзка с решение на Министерски съвет за създаване на механизъм за съвместна работа на институциите.

Проектът има за цел да създаде единна електронна платформа, която да обхване всички детски градини и училища в Пловдивска област. Чрез нея ще се следи за деца, които не са включени в образователната система или са в риск от отпадане от училище. След анализ ще бъдат изготвяни конкретни мерки по отношение на всяко дете, което е идентифицирано като необхванато, отпаднало или застрашено от отпадане от образователната система, и ще бъде търсено съдействие от компетентните институции за прилагане на комплексен подход за решаване на проблема.

Платформата ще бъде изключително гъвкава и опростена за работа. До нея, чрез сайтовете РУО и Областна администрация - Пловдив ще имат достъп само оторизирани лица.

На срещата в Областна администрация Пловдив са присъствали зам.-министърът на образованието Деница Сачева, областният управител Здравко Димитров, директорът на РУО - Пловдив Иванка Киркова, експерти от МОН, представители на общините и други държавни институции.

Системата трябва да заработи в началото на месец септември, се посочва още в съобщението.  Сподели

ЛАЙФ Напусна ни актрисата Мариана Аламанчева
Тъжната вест бе съобщена на страницата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" във Фейсбук.
Лиз Хърли (52) показа, че целите бански са секси Михаела Филева с нов мъж до себе си?