1
Районна прокуратура-Варна предаде на съд шофьор на катафалка, причинил телесни повреди на моторист, управлявайки пил, без книжка и с превишена скорост.
На 19 май 2013 година 38-годишният Милен М. от Провадия управлявал траурния автомобил по варненския бул. „Сливница“. Въпреки че се движел в населено място, където максималната скорост е 50 км в час, той карал с около 85 км в час, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На кръстовището с ул. „Струга“, при червен сигнал на светофара, Милен М. ударил мотоциклета, от което шофиралият го мъж получил четири средни телесни повреди.

Причинилият катастрофата бил тестван с дрегер, който отчел 0,49 промила алкохол в кръвта му. При съставянето на акт за установяване на административно нарушение Милен М. представил контролен талон, издаден за свидетелство за правоуправление, каквото никога не е притежавал. Оказало се, че талонът е фалшив, заради което Районната прокуратура във Варна му повдигнала и второто обвинение.

Полицейските служители издали и талон за медицинско изследване на неправоспособния Милен М. Поради забавянето заради обслужване на пътно-транспортното произшествие подсъдимият дал кръвна проба два часа по-късно. Резултатите показали наличие на 0,47 промила алкохол.

Назначена била съдебномедицинска експертиза, която да определи концентрацията на алкохол в кръвта към момента на катастрофата. Заключението й показало, че той е бил с 0,78 промила алкохол в кръвта.

Предстои делото срещу 38-годишния провадиец да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода.  Сподели

ЛАЙФ Напусна ни актрисата Мариана Аламанчева
Тъжната вест бе съобщена на страницата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" във Фейсбук.
Лиз Хърли (52) показа, че целите бански са секси Михаела Филева с нов мъж до себе си?