1
Окръжен съд-Пловдив отказа да уважи искането на прокуратурата и не наложи мярка "задържане под стража“ на Тодор Неделчев, който блъсна с пикап и уби колоездач.
На 13 юли един от собствениците на винзавода „Джиро Трейд” в село Първенец удари с „Нисан Навара“ 86-годишен пенсионер, който се движел в насрещната лента с велосипед и му отнел предимството. По-късно възрастният мъж почина в болница.

Неделчев беше задържан за 72 часа, но съдиите прецениха, че не са налице всички законови предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. От доказателствата по делото не може да се направи извод за наличието на реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление от обвиняемия. Целите на мярката за неотклонение според НПК съда биха се постигнали и чрез най-леката, предвидена в закона мярка - „подписка“, съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив.

Срещу 49-годишния Неделчев е повдигнато обвинение в това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на П. С.

Днешното решение на съда не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд.

През 2012 г. Тодор Неделчев беше осъден на 5 години затвор по делото “Подпалвачите”, след като съдът го призна за виновен като подбудител и помагач.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”