1
"Пореден случай на битова циганска престъпност в Бяла завърши този път фатално.
Апелирам да се приложи цялата строгост на закона. Апелирам и прокуратурата да преквалифицира обвинението от битова престъпност към състав, който е адекватен на случилото се - Алекс Александров почина. За мен, това не е улична свада с два шамара - това е убийство."

Това написа във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов, имайки предвид Алекс Ангелов.

Районният съд в Бяла наложи на 11 юли постоянна мярка "задържане под стража" на 32-годишния Валентин Маринов за побоя над 18-годишния Алекс Ангелов на 8 юли. Мъжът е обвинен, че е причинил средна телесна повреда на младежа, съобщиха от прокуратурата.

От събраните към момента на внасяне на обвинителния акт и съдебното решение доказателства е установено, че Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Александър, при който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ, съобщиха от прокуратурата.

18-годишният Алекс почина в събота, 15 юли, в русенската болница. Състоянието му се подобряваше бавно, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота му.

Във връзка със случая главният секретар на МВР Младен Маринов разпореди днес във всички районни управления в малки населени места да има дежурни полицаи и те да посрещат гражданите лично независимо от часа.
 Сподели

ЛАЙФ Румънеца вдигна морска сватба (снимки)
Рапърът от известното дуо Румънеца и Енчев и продуцент в Select Music Media се ожени на церемония на плажа.
Кейт Мос на ревюто на ”Бърбъри” в застрашения Лондон Рокли в бяло, червено и черно на наградите ”Еми”