Районните магистрати в Пловдив обаче не му повярваха и го оставиха в ареста, съобщиха Радио Пловдив и "Пловдив 24". Според съда има обосновано предположение задържаният да е извършил деянието, за което е обвинен, както и че може да извърши друго престъпление.

57-годишният мъж е обвинен за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство, както и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 19 юли Цветан Петров и брат му Петър пътували с лек автомобил "Фолксваген" към София, когато в района на Карловския надлез край Пловдив, Цветан се изнервил, че колата пред него - "Опел", управляван от 31-годишния Димитър Атанасов, се движи много бавно и му пречи. Мъжът засякъл опела, след това с брат му слезли от колата и се нахвърлили с юмруци върху Димитър. Ударили и 20-годишната му приятелка Симона, която е бременна.

Младата жена твърди, че Димитър бил удрян в лицето, свален на земята и ритан по тялото. Според показанията й тя също била пострадала при инцидента.

Приятелят й обаче оказал съпротива и счупил челюстта на Петър Петров, който в момента е в „Пирогов“ и не може да бъде привлечен като обвиняем.

Пред магистратите Цветан Петров обаче разказа коренно различна версия на случилото се. По думите му, двамата с брат му бързали към столицата за операция, а младият мъж и приятелката му нарочно карали бавно и не им давали път. Петров заяви още, че той и брат му са били нападнати от Атанасов и така били принудени да се защитят с юмруци.

Как така наречените „биячи“ имат средни телесни наранявания, а „жертвите“ на побоя са с леки повреди?“ – попита в съдебната зала адвокатът на обвиняемия Орлин Търновалийски.

Магистратите обаче отказаха да приемат тази версия.

Решението на Районния съд в Пловдив може да бъде обжалвано пред Окръжния съд на 27 юли.