Това научи Дир.бг от свои източници от прокуратурата.

18-годишната жена, която е от монтанските села, бе задържана, след като снощи случаен минувач открил телцето на убитото момиченце в парк в Стамболийски и се обадил на тел. 112.

По време на разпитите майката разказала, че е задушила дъщеричката си, защото плачела и това я дразнело. Телцето на детето било открито голо, само по памперс. В момента разследващите проверяват дали 18-годишната жена, която живее от няколко месеца на семейни начала с мъж от Стамболийски, има други деца и кой се грижи за тях.

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, а Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на майката по член 116 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство на рождена малолетна дъщеря, като престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата или с особена жестокост.

Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

18-годишната Гергана ще остане в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Най-вероятно това ще стане в понеделник - 24 юли.

На 7 май т.г. 30-годишния рецидивист Николай Шанков преби до смърт 3-годишната дъщеричка на приятелката си. Малката Аксиния бе убита в постройка към кравеферма във видинското село Слана бара, докато 26-годишната й майка пасяла кравите и не била вкъщи.

Побоят започнал, защото момиченцето се разплакало. Николай, който е бивш затворник, е ритал и удрял 3-годишната Ася първо с ръце, а след това с метална тръба. Всичко се е случило пред очите на 9-годишната ѝ сестричка, която потърсила помощ.

На 13 юли Видинският окръжен съд осъди на 25 години затвор Шанков. Присъдата може да бъде обжалвана в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.