Работи се усилено по изясняване на случая със смъртта на 43-годишния бизнесмен в парк "Лаута" в Пловдив, каза за Радио "Фокус" – Пловдив директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

По думите му разследването е в активна фаза, като версията, че мъжът се е самоубил остава в първите редици. Според Илков се работи усилено и по версията за убийство.

Директорът на Областната дирекция на МВР посочи, че продължават разпитите на близки и познати на загиналия мъж в парк "Лаута". Няма заподозрян или задържан, не е намерено и оръжие.

Взети са записите от всички камери в района на парк "Лаута" в пловдивския квартал "Тракия". Сред тях има такива с висока резолюция на картината, но има и записи с по-некачествено съдържание.

"Всички те се проучват. Продължава събирането на информация по случая", заяви старши комисар Атанас Илков. Той не потвърди информация, публикувана в редица медии, за намерено предсмъртно писмо на 43-годишния бизнесмен Данаил Божилов.

"Работим основно по версията самоубийство. Не мога да коментирам дали има предсмъртно писмо, защото още тече разследване", каза още Илков.

Припомняме, че 43-годишният бизнесмен Данаил Божилов бе открит мъртъв в парк "Лаута" в пловдивския квартал "Тракия" на 26 юли. Случайни минувачи са открили трупа на мъжа. По информация на полицията, той не е криминално проявен.