По 2 години не можем да почнем ТОЛ системата и по 1,5 млн. лв. на ден губим. Ако в понеделник не стартира след 2-годишни кански усилия, които водим, имаме готовност, ще направим от държавата.

Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на ремонта на бул. „Васил Левски“ във Варна, предаде Агенция "Фокус".

"Това е безумие при този трафик заради умишлено обжалване губим по 1,5 млн. на ден. Представете си, която отива пряко само в пътната инфраструктура, директно в АПИ за преасфалтиране, мостове, за „Хемус“, за тунела под Шипка.

Просто, ако и този път не успеем, правим я държавна и почваме да изграждаме. Тогава над 3,5 тона, тези, които всъщност най-рушат пътищата, те ще плащат най-много. Няма никакъв проблем за обикновения човек", коментира Борисов.

„Понеже ви се виждат малко парите за Варна, представете си какво щяхме да направим за града с 1 млрд. лв., които бяха дадени за „Цанков камък“ – за един плувен басейн.

Само пътят е струвал 120 млн. евро. Такава инвестиция може да се върне след 1200-1300 години, ако съоръжението работи. Но понеже не работи, ще се изплати след 3000 години сигурно.

По сигнала, който подадох до тогавашния главен прокурор Борис Велчев, няма резултат“, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна, съобщи пресслужбата на кабинета.

Той отхвърли сравненията, които опозицията прави между „Цанков камък“ и „суджукгейт“. „При „суджукгейт“ виновникът има шест обвинения, нито е в парламента, нито е в партията.

А добрият резултат на БСП дойде от купуване на гласове и това е доказано. Има депутат с такова обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията – купуването на гласове.

Разликата е, че нашият представител „излетя“ отвсякъде, а БСП казват: той може и да е купил гласове, но това не е решаващо. Нека си остане депутат, да си гласува законите“, припомни министър-председателят.

Премиерът коментира и казуса с АМ "Струма" - "европейските проекти са така, един км да не си направил, връщаш парите за всичко, което си взел по тази програма.

Тук не е шега Кресненското дефиле. Аз разбирам всичко, но там, ако допуснем провал, ще изяде парите и за „Хемус“ и всичко останало, защото трябва да се върнат на куп".