Той твърди, че има "уникален спонсор, който ще даде около 50-60 милиона за модерна хубава джамия".

По думите му, инвеститорът е шейх от Абу Даби. Харесаният от Рамадан терен е този на бившите царски конюшни на ъгъла на булевардите "Дондуков" и "Васил Левски" в столицата, предаде "Нова телевизия".

Мъжът от Пазарджик се кандидатира за държавен глава на изборите миналата есен. В по-скорошен случай общественото внимание бе насочено към него, след като ДАНС го арестува заради заплашителни СМС-и към лидера на БСП Корнелия Нинова.

Рамадан е внесъл искане в Столична община за отстъпване на терен, на който да се построи нова джамия.

Идеята се приветства от мюсюлманите в София, тъй като централният храм "Баня баши" се препълва по време на по-посетените молитви и на част от вярващите се налага да упражняват свещените ритуали на тротоара на бул. "Мария Луиза".

След сигнал на БСП миналата година стана ясно, че имотът в центъра на София, който е близо 7.5 дка, е бил продаден за 90 лв. на кв. метър, като общата цена е 658 870.90 лв. без ДДС.

Той е бил разделен на три части, за да се намали продажната стойност на всяка от тях, а така се избягвало и задължението продажбата на държавен имот за над 500 000 лева да става с решение на Министерския съвет. Купувач на мястото е "Евротранс билд" ЕООД на Янко Иванов.

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев за сделката с Царските конюшни и още две престъпления.