Той отбеляза в ефира на БНТ, че има по света такива курорти, в които партитата вървят до зори и те са поощрявани от държавите.

По повод акциите по морето на вицепремиера Валери Симеонов Марешки каза, че в изминалите 27 години е можело да се създадат правила за бизнеса, не само за плажовете, а и в банките, и в здравеопазването.

"Курорти, които са обявени за шумни, няма как да искаме да бъдат място за семейства с малки деца. Всеки трябва да има право на избор. Когато обявиш един курорт за шумен, за денонощен купон, според мен трябва там да се спазват други правила", смята лидерът на "Воля".

Според него, ако младите хора, които сега са на Слънчев бряг, не бъдат изгонени при подобни акции и останат доволни, след години ще се върнат в България и ще започнат да посещават по-тихи курорти.

Той коментира и засилените проверки на държавата по плажовете, като посочи, че през последните 10 години е бил концесионер на част от ивициата на плаж Кабакум и е изпратил множество сигнали до институциите. Според Марешки обаче държавата поощрява нарушителите.

По повод проверките в курорта вицепремиерът Валери Симеонов (Обединени патриоти) заяви, че наематели и концесионери на плажове "клатят държавата през туризма", изброи част от тях и каза, че се надява договорите с тях да бъдат развалени, защото сега държавата правела тези хора "назначени печеливши".