Полицията ни каза да слизаме в мазето през аварийните изходи. Не съм вярвала, че ще преживея такова нещо", разказа за NOVA Боряна Бонева, която живее и работи в мол, недалеч от мястото на събитието.
 
Бял миниван се вряза в пешеходци до централния булевард „Ла Рамбла” и площад "Каталуния". Той се е движил с 80 км/час, правейки остри завои и блъскайки по пътя си преминаващите оттам хора. Испански медии съобщават за поне 56 души, приети в близките десет болници, както и за 13 починали от раните си.

Бонева разказа още, че служителите на търговския център са евакуирани в мазето на мола и им е било забранено да излизат.

По нейни наблюдения в последните дни е имало засилени мерки за сигурност. Охраната била от частна жандармерия.

Българският консул в Испания Борислав Евлогиев съобщи по БНТ, че в консулството на България се е свързал български гражданин, който се опитва да намери сестра си. Консулът заяви, че българските служби са подали сигнал към испанските власти и ще съдействат да намерят българката.

БНТ съобщи и за втори наш гражданин, който е поискал информация за негов близък.

Друг българин, който работи в заведение на 200 м от местопроизшествието разказа, че целият район е отцепен и полицията не позволява никой да се доближи до турския ресторант, където са се укрили двамата терористи. Според него е имало и втори микробус с който терористите трябвало да се измъкнат или да направят втори атентат.

Информацията за заложническа драма в турски ресторант не се потвърди, оказа се фалшива.

Според нашия сънародник има огромна паника и утре заведенията в района нямало да работят..

Българка живееща в Барселона разказа, че хора живеещи в района на атентата не могат да се приберат в домовете си.