Това Евлогиев потвърди и пред "Фокус": два сигнала за българи, издирвани от техни близки, са постъпили в българското консулство в Мадрид.

„За момента са постъпили при нас два сигнала за хора, които се издирват от техни близки, живеещи в България. Сигналът е пренасочен към компетентните власти в Каталуня. Предоставената от близките информация не е пълна. Те не са знаели дали близките им имат някакъв испански документ с някакъв номер, не знаят точния адрес“, коментира Евлогиев.

Пред БНР българският консул не изключи ново терористично нападение.

Испанските власти съобщиха, че убитите и ранените във вчерашния атентат в центъра на Барселона са граждани на 24 страни.

По предварителна информация сред пострадалите има граждани на Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Тайван, Хонконг, Унгария, Перу, Северна Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Румъния и Алжир.

Засега няма официална информация за пострадали българи.

Българските граждани могат да се обаждат както на дежурните телефони на консулството, така и на телефон на испанските органи – 0034 932 142 124 и 0034 900 400 012“, каза консулът.