Италианска компания обяви, че неин служител, компютърен специалист, е загинал в атентата в Барселона. Става дума за 35-годишен баща на две деца, който е бил прегазен пред очите им, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Нашият колега и приятел Бруно Гулота бе прегазен и убит от един отвратителен терорист в центъра на Барселона", се казва в съобщение на компанията "Томс хардуер".

Гулота, който живеел в Леняно край Милано, бил в Барселона на почивка със съпругата си и децата си - 5-годишният Александър и 7-месечната Ария.

Съпругата Мартина разказа пред колегите на Бруно, че те се разхождали, хванати под ръка със съпругата си по улица "Ла Рамбла", заедно с двете им деца, когато  бусът се врязал в пешеходци в сърцето на Барселона. Мъжът й бил пометен от колата, а тя успяла да се спаси в последния момент и да избута настрани децата.

Колегите изразиха мъката си от трагичната съдба на Бруно и споделят съболезнованията си към семейството в профила на фирмата. Те споделят, че всички обичали Бруно и той бил много щастлив от тази почивка, която започнала в Кан и продължила в Барселона, като през цялото време той споделял преживяванията си пез Facebook:

"Снимка от Кан, след това още една от "Лас Рамблас" в Барселона. И след това нещо, което никой не е очаквал: смъртта на един млад човек, баща и съпруг на майката на своите деца".

Колега написа: "Той бе способен да води богат семеен живот и да следва брилянтна професионална кариера и да намира идеалния баланс, за което искено му завиждах".

Италианското външно министерство съобщава и за втора италианска жертва, но не споменава името й.

Загиналите в атентата в Барселона са 13, сред има дете на три годинки, което било ранено на булеварда и откарано спешно в болница "Сан Пау", но там починало от раните. Ранените са над 100  от 28 държави. От пострадалите има в мното тежко състояние, така че броят на жертвите може да расте.

Вече има и една жертва при атаката в Камбрилс - жена е починала в болница от раните си.
В Камбрилс испанската полиция ликвидира четирима терористи и рани още един, който малко по-късно почина. Терористите се опитаха да извършат нападение, подобно на този в Барселона. Те раниха седем души, включително полицай, сред тях е била и жената.

Броят на убитите при двете терористични нападения с автомобили в испанската автономна област Каталуния нарасна на 14, след като жена, тежко ранена при атаката в курорта Камбрилс, почина в болницата, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на местните власти.

13 германски граждани са ранени при вчерашния атентат в Барселона, заяви говорителят на германското външно министерство Мартин Шефер, цитиран от ДПА и ТАСС. Някои от ранените са в тежко състояние и се борят за живота си, допълни той. Засега не се потвърждават данните на испански медии, че в атентата са загинали трима германски граждани.

Двама българи се издирват от техни близки, съобщи Борислав Евлогиев, консул в Мадрид.

Сред ранените са граждани на Франция, Германия, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Румъния, Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Великобритания, Люксембург, Австрия, Канада, Еквадор, САЩ, Филипините, Кувейт, Пакистан, Тайван, Турция, Италия и Алжир.

17-годишен е заподозрян за терора в Барселона >>>

Хиляди хора скандираха в Барселона ”Не ме е страх! >>>